У навчанні розвиваємось

У навчанні розвиваємось
ДИТИНА - ВИЩЕ ТВОРІННЯ ПРИРОДИ І КОСМОСУ І НЕСЕ В СОБІ ЇХНІ РИСИ - МОГУТНІСТЬ І БЕЗМЕЖНІСТЬ ( Ш. АМОНАШВІЛІ ) Шановні відвідувачі! Раді вітати вас на ресурсі-супутнику сайта районного методичного кабінета. Сайт створений з метою бути ближчими до тих, кого цікавлять питання з царини дошкільної освіти. Тут подаються корисні для вихователів а також батьків новини та матеріали, розміщена інформація про дошкільні навчальні заклади Павлоградського району

суббота, 20 декабря 2014 г.

Програма гурткової роботи з дітьми дошкільного віку художньо-естетичного виховання у системі арт-терапії "Фантазії на воді"




Програма гурткової роботи з дітьми дошкільного віку художньо-естетичного виховання у системі арт-терапії "Фантазії на воді"


Анотація: Програма гуртка розрахована на 1 рік навчання, 36 занять, всього 18 годин, тобто 30 хвилин на тиждень. Вік дітей 5-6 років. Програма містить завдання різного рівня складності.


Сучасні методики дитячої діяльності в галузі мистецтва органічно поєднують у собі елементи навчання з розвитком художньо-творчих здібностей. Ці методики спрямовані головним чином на розкриття і розвиток індивідуальних здібностей, які в тій чи іншій мірі властиві усім дітям.


Програма «Фантазії на воді» створена з метою розвитку та популяризації мистецтва Ебру. Зображення, створене на воді, можна переводити на папір, тканину, дерево, скло і кераміку. Так неповторний малюнок стає прикрасою інтер'єру, одягу і аксесуарів..


Ебру - це спосіб самовираження, який ніколи не втрачає свого містичного чарівності з моменту виникнення задуму і до появи зображення на папері.


Дитяче дозвілля - це своєрідний потенціал суспільства завтрашнього дня, бо саме від того, як людина навчиться організовувати своє дозвілля в дитячі роки, залежить наповненість всього його життя.


Ебру - є одним з найдавніших напрямків мистецтва. Заняття є сприятливим ґрунтом для випробування дітьми фундаментальних людських потреб. Особлива цінність занять полягає в тому, що, маючи яскраво виражені фізіологічний, психологічний і соціальний аспекти, вони допоможуть допомогти реалізувати те краще, що в них є.


Програма «Фантазії на воді» містить в собі як теоретичний так і практичний матеріал, а саме наочний посібник для проведення 36 занять.


Ознайомитись із Програмою «Фантазії на воді»...

Комментариев нет:

Отправить комментарий